Friday, January 4, 2013

Review Naen Soap și L`Occitane en Provence

Nu am mai scris de o veșnicie despre cosmetice homemade, dar o să vedeți că am avut și un motiv întemeiat. Anul acesta familia noastră se mai mărește cu un membru :)) Îl așteptăm cu mare drag!
Sarcina a însemnat pentru mine multe schimbări în rutina de îngrijire, datorate faptului că am trecut prin zilele caniculare ale verii, dar și prin lunile de iarnă. Cu toatele știm că schimbările hormonale din această perioadă duc la reacții foarte variate și diferite pentru fiecare dintre noi. Cea mai pregnantă schimbare la mine a fost mirosul, care s-a ascuțit peste măsură și datorită căruia m-am transformat într-un veritabil copoi :)) De aici și aventurile cu cosmeticele, pentru că produse care mi-au plăcut, ca miros, înainte de sarcină, s-au transformat în adevărați ”dușmani olfactivi”. De aceea m-am decis să împart în 2 postări mai mari produsele pe care le-am folosit înainte și în timpul sarcinii. Prima conține produsele parfumate, iar a doua va fi despre cele personalizate, fără parfum.Sunt câteva produse pe care le-am tolerat și în timpul sarcinii, dar vă voi povesti despre ele în postarea următoare.

Produsele despre care vă povestesc astăzi au fost cadouri de ziua mea (care a fost în iunie). Dar nu cadouri trimise de Naen Soap sau L`Occitane, ci primite de la prietenele mele. Părerea mea este pur subiectivă!
Ingrediente: unt cacao purificat, unt Shea, ulei semințe de struguri, ulei migdale dulci, lapte praf, amidon din porumb, sare de lămâie, bicarbonat de sodiu, aromă uleioasă.

Păreri: Mirosul acestore bombe efervescente nu m-a deranjat în mod deosebit, chiar dacă ar putea fi considerat destul de puternic. Aroma este plăcută, de citrice, ușor dulceagă. Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost hidratarea oferită pielii după folosire. Eu am folosit jumătate de bombă pentru ficare spălare, dizolvată în apa din cadă. Sunt efervescente, sfârâie plăcut în timpul dizolvării și nu lasă resturi solide prin apă. Imediat după dizolvarea completă se vede cum se schimbă aspectul apei, care devine mai uleioasă, dar într-un mod plăcut. Hidratarea oferită este nemaipomenită! Mi-au plăcut foarte mult, băile au fost mai relaxante și mai plăcute, mai ales pe canicula din vara trecută.


Ingrediente: grăsimi vegetale saponificate (cocos, unt de mango, cacao, migdale dulci, măsline, soia, floarea soarelui, ricin), lapte de migdale homemade, argilă roșie extrafină, uleiuri esențiale (fenicul dulce, citronella).

Amygdalus este un săpun pe care mi-l doream de mult așa că am fost super încântată să-l primesc de ziua mea. Are un miros puternic și dulceag care mi-a plăcut foarte mult când am început să-l folosesc, dar care mi-a displăcut total în primele săptămâni de sarcină. Folosisem jumătate înainte de apariția primelor grețuri, așa că a ajuns în săpuniera soțului meu.
Ca grad de hidratare a fost perfect pentru pielea mea, a fost economicos la folosire și l-am părăsit cu mare regret. 

L`Occitane m-a atras ca tip de produse de când le-am văzut prima dată pe rafturile unei farmacii. Ambalajele sunt foarte plăcute ochiului, iar ingredientele produselor destul de bine alese. Singurlul lucru care m-a ținut departe de ele a fost prețul cam piperat. șa că imaginați-vă încântarea mea maximă când am primit aceste produse!

Ingediente scrub: Vitis vinifera (Grape) seed oil**, kaolin**, sucrose**, Butyrospermum parkii (shea butter)**, octyldodeceth-25-laureth-3**, silica**, Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) shell powder**, Parfum, Mica**, Hydrogenated vegetable oil**,  Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil**, Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) fruit extract**, Quartz**, Titanium dioxide**, Tocopheryl acetate**, Ethylhexylglycerin, Citrus aurantium bergamia (bergamot) fruit oil**, Tocopherol**, Helianthus annuus (sunflower) seed oil**, Rosmarinus officinalis (Rosemary) leaf extract**, Limonene**, Coumarin**, Linalool**.
** Ingrediente cu origine naturală.

Păreri: Cel mai bun exfoliant pe care l-am folosit până acum! Clar! Hidratează nemaipomenit de bine cu toate că ar trebui doar să exfolieze. Miroase destul de puternic a migdale și zahăr, dar mirosul nu e deloc neplăcut. A fost o plăcere să-l folosesc. Consistența este cea a unei creme gorase cu particule mici de coajă de migdale și granule de zahăr brun. Exfoliază blând, dar bine, iar conținutulș de ulei vegetale oferă destulă hidratare. Cel puțin pe perioada verii a fost nemaipomenit. Lasă un miros plăcut pe piele care se păstrează pentru câteva ore.
Fiind din aceași gamă ca și exfoliantul cremă nu mai repet lista de ingrediente deoarece este, aproximativ, aceeași.
Mi-a plăcut la fel de mult ca și exfoliantul cremă, doar că este mult mai economic. Parfumul este același, o idee mai discret.


Lista de ingrediente o găsiți în fotografia de mai sus (clic pentru mărire).

Păreri: Și săpunul acesta a fost o încântare olfactivă înainte de primele grețuri. Parfum discret, de bujor, rezistent pe piele, hidratare bună, design mai mult decât feminin. O încântare! Până l-am abandonat din cauza mirosului. Oricum, a fost o încântare înainte de asta :))

Sper că părerile mele vă sunt de folos și vă aștept cu comentarii sau întrebări.

Ne vedem la partea a II a!


No comments:

Post a Comment

Any comments? Please do!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...