Wednesday, January 23, 2013

Astăzi despre...artizani handmade români

Dacă data trecută am povestit despre pisicile din dotare, astăzi povestim despre artizani handmade autohtoni.  Nu încerc să fac un top, ci o listă cu artizani pe care i-am descoperit în blogosferă sau pe portale handmade și ale căror lucrări sau mod de lucru mă fac mereu să rămân cu falca căzută. Lista mea cuprinde atât artizani de bijuterii, dar și creatori de haine și cosmetice homemade. Fiecare aduce ceva special pe piața românească de handmade, iar originalitatea, atenția la detalii, modul de lucru sunt deosebite. Au admirația mea sinceră!Originalitatea Eugeniei pe mine mă lasă cu gura căscată la fiecare postare nouă! De unde îi vin ideile, habar nu am, dar sunt geniale. Multe materiale, textile vopsite și tot felul de forme organice o fac unică în peisajul handmade autohton.
Hartmade jewelry, așa își numește Andreea creațiile. Și pe bună dreptate, pentru că bijuteriile create de ea sunt pe cât de complexe, pe atât de bine finisate.Am zis eu odată că atunci când cresc mare vreau să fiu ca Petra :D. Pentru că îmi place tehnica pe care o folosește și mi-ar place să pot realiza asemenea dantelării din sârmă. Majoritatea lucrărilor ei au o complexitate mare, iar despre pietrele pe care le folosește ce să mai spun...perfecțiune.Fie că e vorba de plymer clay, wire wrapping sau soutache Andrea rocks! Pe orice material își pune mâinile, orice tehnică încearcă, clar iese ceva deosebit. Pe lângă atenția la finisaje, mă uimește și complexitatea lucrărilor ei.
Pe Agata Secelean am descoperit-o cu mult înainte de a începe să lucrez bijuterii. Mi-au plăcut mult colecțiile ei cu aer vintage și domnișoarele cochete pe care le pictează și încorporează în bijuteriile sale. 
Perfecțiune pură! Așa consider eu lucrările semnate Punct G. Inspirate din natură, creațiile lor sunt atât de realiste încât te miri de unde atâta îndemânare! Gabriela și Tiberiu au revenit, așa că fiți cu ochii pe ei. Ai mei sunt cât cepele.Pasionată de perioada victoriană și de stilul shabby chic, Adela lucrează bijuterii complexe și foarte feminine desprinse din epoca atât de dragă ei, dar și decorațiuni. Pot să mă laud că am bijuterii semnate de ea în colecție? Pot, pot! Bijuterii, haine, decorațiuni și accesorii goth foarte pe gustul meu! Creațiile ei devin mai complexe pe zi ce trece așa că sunt cu ochii pe blogul ei.A început cu fimo, a trecut la sârmă. Stăpânește ambele tehnici la fel de bine, dar ultimele lucrări, din sârmă, sunt deosebite. S-a specializat în ear cuff, foarte complicați și foarte bine finisați.Fimo, piele, beading, wire wrapping, alegeți orice, Laura le cunoaște pe toate. Creațiile ei sunt nu numai fantasy, ci de-a dreptul fantastice. Originale, bine finisate, de poveste.
Pictează, ornează sticlă și ceramică, croșetează sârmă, modelează fimo, cioplește lemn, taie și modelează tablă. Toate creațiile ei sunt originale și ies ușor în evidență. Un artist complet!Lucrează cupru, iar piesele lui sunt desprinse parcă din alte timpuri.Creațiile doamnei Brâncoveanu le-am descoperit la un târg la handmade. Inspirate din costumele populare tradiționale, din cuverturi sau ștergare vechi, farfuriile marca Brâncoveanu sunt unice. Rezultatul a multe ore de muncă, fiecare farfurie este decorată cu mii de puncte de vopsea și redau fidel cele mai complexe motive populare. Adăugați-le poveștile domnului Brâncoveanu și sursele geografice și aveți piese de colecție unice.Din nou motive românești, de această dată transpuse pe căni și ceainice. Așa de mult îmi plac aceste noi interpretări ale motivelor tradiționale românești, și cred că orice nou proiect tematic, cu și despre ele, este mai mult decât binevenit.Haine de inspirație hippie, boho și medievală. Materiale naturale, croieli simple, dantele vechi. Roxana mi-a plăcut din prima și ca designer, dar ca și persoană. De aceea am și colaborat cu succes. Am avut cea mai frumoasă rochie de mireasă!Nu mă omor eu după culorile pastelate și, cu atât mai puțin după roz, dar Anca are niște creații atât de feminine, încât m-a câștigat ca fan al produselor ei delicate. Pe blogul ei găsiți și proiecte DIY, iar fotografiile sunt o plăcere vizuală.Patricia a trecut, cu succes, de la beading la wire wrapping. Creațiile ei din sârmă sunt originale, foarte complexe și deosebite, materialele de calitate, iar finisajele desăvârșite.  De la ea am învățat să fac trandafiri din sârmă :DFolosesc cosmetice Naen Soap de ceva timp, iar săpunurile Elenei sunt preferatele mele. Preparate la rece, cu ingrediente atent ales și combinate, oferă o plăcere olfactivă și vizuală completă. Despre proprietățile lor a scris la rubrica Cosmetice homemade.Simona este cea care îmi acoperă celălalt necesar de cometice, și mă refer aici la crema de față. Îmi place cum știe să recomande ingrediente, cum le explică beneficiile și cum experimentează mereu. Pe blogul ei găsiți rețete, review-uri și păreri pertinente despre cosmeticele de ”firmă”.
Lucrează accesorii din fetru, personalizează ambalaje și decorațiuni, crează noi identități vizuale pentru bloguri și site-uri. Blogul ei e relaxant de urmărit, iar Tuxie, pisica din dotare, e așa haioasă.

Voi ce artizani preferați aveți?

7 comments:

 1. wow!!!ce surpriza mi-ai facut ioana :)multumesc ca m-ai inclus in lista preferintelor tale :*

  ReplyDelete
 2. Ioana, multumesc si eu pentru includere; sunt intr-o companie placuta!

  ReplyDelete
 3. Nu pot sa cred... sunt pe listuta ta alaturi de artizani foarte creativi! :) Multumesc frumos Ioana! Chiar daca afara este foarte urat si frig, mi-ai facut o vineri minunata.

  ReplyDelete
 4. Creativitatea trage la creativitate! Cu drag, Cecilia!

  ReplyDelete
 5. Multumim mult de tot pentru cuvintele frumoase si pentru includerea in lista celor preferati de tine.

  ReplyDelete
 6. cu mare drag, d-na Brâncoveanu!

  ReplyDelete

Any comments? Please do!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...