Wednesday, January 30, 2013

Astăzi despre ...furnizori de furnituri pentru bijuterii

Am intrat în al 3 lea an de meșterit zale și bijuterii și am căpătat ceva experiență în căutarea furniturilor perfecte. Ei, mi-ar place mie să lucrez argint și aur (tot sub formă de zale, se înțelege), dar nu-mi permit. Așa și cu furniturile, mi-ar palce să folosesc numai din argint sau aur, dar am ales să le adaug în creațile mele numai la cerere. 
Să revenim la furnizori. Am o listă, total aleatorie, cu magazine de unde am cumpărat materiale pentru bijuterii și m-am gândit să o împart și cu voi. Poate sunteți la început de drum într-ale mărgelitului, poate sunteți clienți și doriți să aflați de unde provin materialele folosite pentru bijuteria pe care o purtați.
Mă consider o norocoasă pentru că nu am avut ocazia să primesc comenzi cu materiale proaste, cu piese lipsă, sau colete plătite care nu au ajuns niciodată. Deci, feedback pozitiv pentru toată lumea!De la Cristina am cumpărat ambalaje, perle de sticlă, charmuri, ace, semiprețioase, piele, etc. Magazinul ei are o gamă foarte variată de produse. Cel mai mult mi-au plăcut charmurile în formă de cranii pe care le-am primit la o comandă și semiprețioasele. Și am deja o Mărgică fermecată în colecție :))Adalee e un magazin cu foarte multe produse, din care mi-e îmi e totdeauna foarte greu să aleg. Foarte multe semiprețioase, dar și gama completă de furnituri pentru orice tip de bijuterii. De aici am comandat semiprețioase, ace, închizători, ambalaje, piele, lanțuri, chandeliere și sârmă de modelaj. Dar tot la semiprețioase m-aș întoarce :)


Bana Designs a fost primul magazin de unde m-am aprovizionat cu materiale, în special sârmă. Când am început eu lucrul cu zale nu am găsit nici un magazin care să vândă sârmă de aluminiu colorată în țară. Cristina mi-a trimis prima tură de role din sârmă colorată din SUA, la comandă. Așa a devenit principalul meu furnizor de sârmă colorată. După ceva timp sârma de aluminiu a început să apară și prin alte magazine, dar în magazinul Crisitnei puteți găsi destule culori disponibile. Tot de la ea am cumpărat unelte (ferăstrău și lame, clești, madrel, pile), semiprețioase, ace și închizători, tortițe pentru cercei, acril, sticlă Cehia, cristale Swarovski, lanț, perle. Cel mai mult mi-a plăcut sticla de Cehia, foarte variată ca și tăieturi și culori disponibile, sârma de aluminiu și uneltele.


Din magazinul Deei am cumpărat prima dată sârmă argintată și sârmă gilt. Și atât mi-a trebuit pentru că a devenit materialul meu preferat! Aici găsiți multe tipuri de sârmă cu multe diametre disponibile. Sârma este foarte calitativă, inoxidabilă, foarte rezistentă. Nu am avut probleme cu schimbarea culorii în timp sau cu zgârâierea. De aceea îmi și place chiar mai bine decât argintul. Ce am comandat de aici: sârmă argintată, sârmă gilt, sârmă de inox și sârmă de cupru, plus sticlă fațetată.
Nu am mai comandat de mult la ei pentru că îmi este mai comd să-mi ridic comenzile din București. Dar tot suspin la niște variante de sârmă care se găsesc numai aici.Izvorul de perle m-a scăpat la nevoie atunci când am avut comenzi urgente. Pentru că este în București îmi ridic comanda în maxim 24 de ore, iar când e vorba de sârmă am găsit și aici destule variante la fel de calitative. Am mai cumpărat de aici semiprețioase, ace și închizători, cristale Swarowski, charmuri, lanț, tortițe din argint, sârmă argintată, gilt, cupru și bronz, sticlă. Cel mai mult plâng după semiprețioase care au o tăietură desoebită și o calitate foarte bună. Numai intrați să vedeți.Acest magazin l-am descoperit acum 2 săptămâni când căutam un anumit tip de charmuri pentru o comandă. Ooo și ce revelație a fost! Iar m-a apucat oftatul după semiprețioase și cristale! De aici am cumpărat charmuri din argint tibetan, cristale, ace cu bilă și lanț. Cristalele biconice și brioletele sunt superbe! Dar nici semiprețioasele nu sunt de lepădat!Și la Ramira am ajuns tot după ceva ”rarități”, în cazul meu, pentru pene. Sunt foarte mulțumită de ce am primit. Am mai comandat fetru, lanț de cupru și biconice. Coletul a ajuns repede și fără probleme.

Acestea sunt magazinele mele preferate în materie de materiale pentru bijuterii. Ale voastre care sunt?

2 comments:

  1. Multumesc pentru informatii! Am ales primele cinci variante si sunt multumita.Ultimele doua nu le-am incercat inca!
    Inca o data, multumesc si o zi minunata!

    ReplyDelete
  2. Dragă doamnă Kiro, mă bucur că această postare v-a fost de folos! Mult succes!

    ReplyDelete

Any comments? Please do!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...