Friday, February 17, 2012

Cosmetice homemade - Deodorantul Dynamic Deo de la Lavandine

Către finalul anului trecut am participat la un concurs organizat de blogul Natural Handmade - Lavandine unde am câștigat produse la alegere în valoare de 20 de lei. Am ales un deodorant și un săpun. Despre deodorant vă povestesc acum, iar săpunului îi voi dedica o altă postare viitoare.


Îmi doream de mult să încerc un deodorant natural, așa că a fost primul lucru pe care l-am ales din magazinul Lavandine. 
Dynamic Deo- Deodorant natural cremă cu alaun conține: unt de shea, unt de cocos, ulei de migdale, pulbere de alaun, bicarbonat, amidon de tapioca, ulei esențial de salvie, lavandă și tea tree.

Descrierea oficială: Datorită pulberii de alaun și uleiurilor esențiale, neutralizează mirosurile prin efectul intens antibacterian. Nu blochează transpirația. După aplicare se masează ușor până la pătrunderea cremei în piele.

Este ambalat într-o cutie din plastic de 35 ml și este valabil până în iunie 2012.

Părerea mea: Este un dedorant cremă, iar recipientul permite aplicarea cu degetele. Nu e nevoie de o cantitate mare pentru acoperirea axilei, și din acest punct de vedere e destul de economic. Modul de aplicare recunosc că îmi cam displace, dar m-am obișnuit deja cu el. Crema este ușor gălbuie și conține particule fine de pudră de alaun, care este un mineral, deci este solid. Intră foarte repede in piele, nu irită (l-am folosit și după epilare), iar pulberea de alaun care în primă fază rămâne la suprafața pielii, dispare în scurt timp, dizolvându-se. Nu pătează hainele, ceea ce este un mare plus. Are un miros mai puternic decât al cosmeticelor comerciale, dar nu este deloc neplăcut. Nota principală este lavanda și salvia. Ca și protecție împotriva mirosului de transpirație pot spune că rezistă cu succes pe parcursul zilei. Mirosul transpirației, care este un proces natural de eliminare a toxinelor din organism este influențată în mare parte de hrana zilnică, care pe timp de iarnă este mai bogată în proteine, cel puțin în cazul meu, așa că au fost zile în care pot spune că acțiunea deodorantului nu m-a mulțumit. Dar, mirosurile neplăcute pot apare și în contact cu țesături sintetice așa că am corelat nemulțumirea mea cu purtarea anumitor piese vestimentare cu fibre sintetice. Per total își face efectul și sunt mulțumită de el. Cel mai mare plus este faptul că e naural și așa am scăpat de problema aluminiul conținut de deodorantele din comerț și alte substanțe sintetice care de fapt inhibă procesul natural de transpirație. Nu am avut probleme cu petele inestetice de la nivelul axilei care apar uneori pe haine din cauza transpirației abundente, deci și aici îi dau o mare bilă albă.
Ce știu sigur este că am mai adăugat un produs natural pe lista de cosmetice folosite zilnice și asta mă mulțumește pe deplin.


No comments:

Post a Comment

Any comments? Please do!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...