Sunday, January 15, 2012

Cosmetice homemade - Săpunul "Black lava" de la Nedeia


Săpunul acesta mic a făcut parte din premiul câştigat de mine la concursul organizat de Florentina şi Nedeia spre sfârşitul anului trecut. Pachetul mai conţine şi 2 mostre de cremă de faţă şi un balsam de buze, dar despre ele vă voi povesti într-o postare viitoare.
Black Lava este un săpun cu sare neagră şi cărbune activ, bogat în sulf.
Ingredientele sunt: apă, ulei de cocos, ulei de cacao, sare neagră, mătase, cărbune activ, uleiuri esenţiale (eucalipt şi lemongrass); sulful este conţinut de sarea neagră.
Părerea mea: Este mititel, dar spornic. Spumează foarte bine şi este destul de hidratant. Mirosul de sulf se simte cel mai tare în contact cu apa, aşa că nasurile mai fine pot fi nemulţumite din cauza aceasta. Pe mine nu mă deranjează aşa tare, mai ales că este un miros "curat" de sulf. Mirosul de sulf este tăiat de parfumul uleiurilor esenţiale, care se simt şi ele, dar rămâne predominant. Deoarece are cărbune activ şi sare neagră eu l-am perceput ca pe un săpun terapeutic, aşa că nu l-am încercat de cum l-am primit. Şi ocazia s-a ivit acum 2 luni când m-am confruntat cu o explozie de acenee la nivelul feţei şi spatelui. Şi l-am folosit strict pentru aceste zone. S-a comportat foarte bine şi faţa e acum curată, cu spatele mai am ceva probeleme, dar încă mă tratez. Pentru că l-am folosit pe faţă prima dată, pot să spun că nu usucă pielea, nu lasă nici o senzaţie de "strâns" şi nici cojiţe nedorite după spălare. Doar o mică senzaţie de usturime, a cărei cauză nu o pot identifica, apare doar la nivelul spatelui. Îl folosesc în fiecare seară, la duş, şi îl las câteva mine să stea pe piele înainte să-l clătesc. Aş pune usturimea tot pe seama sulfului din sare, dar e posibil să mă înşel. Poate ne ajută Nedeia cu o explicaţie. Nu este o usturime de nesuportat, doar o uşoară senzaţie. Dar, cu toate că nu folosesc nimic pentru hidratare pentru duş, pielea nu este deloc uscată. Un mare 10 pentru asta!
Pentru mine a fost un ajutor real în tratarea acneei aşa că îl recomand cu căldură. Asta în cazul în care mai apare în stocul magazinului La Nedeia.
Următoarea postare despre produsele Nedeia va fi despre balsamul de buze. Aşa că fiţi pe fază în cazul în care nu l-aţi încercat.

5 comments:

 1. Draga mea, daca pielea are mici plagi, acestea ustura in contact cu sarea. Ma gandesc ca aceasta ar putea fi cauza :)

  multumesc frumos pentru review si la cat mai putine probleme cu pielea!!

  ReplyDelete
 2. Mulţumesc! Cred că ai dreptate, pentru că am prostul obicei de a-mi "umbla" pe spate.

  ReplyDelete
 3. Interesant sapunul dar cred ca sunt mai interesante colierele de mai jos. Arata senzationallllll. Bravo.

  ReplyDelete
 4. Mulţumesc pentru aprecieri Sanda!!
  Te invit să răsfoieşti în continuare blogul meu, sunt destul postări în spate.

  Am introdus categoria postărilor despre cosmetice naturale pe blog deoarece, atunci când m-am decis să le folosesc, nu am găsit informaţii suficiente şi, mai ales, păreri, despre ele în blogosferă. Şi m-am gândit că încă o părere nu strică.

  ReplyDelete
 5. Ioana si eu am folosit la un moment dat sapun cu sulf de la farmacie, tot pentru acnee si mi`a curatat tenul destul de bine, si din cauza sulfului aveam aceeasi senzatie de usturime.

  :*

  ReplyDelete

Any comments? Please do!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...