Thursday, January 19, 2012

2012 - Tendinţe în bijuterii


Bijuteriile sunt intotdeauna accesoriile cheie. Daca le alegem corect, in funcţie de tendinţele sezonului, suntem trendy, stilish, chic şi “la zi” în ceea ce priveşte moda.
Tendinţele în bijuterii, ca şi cele din modă, se schimbă de la un sezon la altul, de aceea noi, ca purtatoare dar mai ales în calitate de creatori, trebuie să ne menţinem la curent cu ele. Iată câteva previziuni culese din defilările de modă pentru primavara anului 2012.
Menţionez că majoritatea fotografiilor alese pentru a ilustra acest material se încadrează în minimum două din tendinţele enumerate.

Bijuteriile handmade

O gură de aer proaspat! Noi întotdeauna am lucrat pentru o anume categorie de public, cel iubitor de accesorii altfel. Dacă regulile modei dictează că vor fi la modă, cu atat mai bine, o veste mai îmbucurătoare nici că se putea (e posibil ca publicul nostru ţintă să devină mult mai numeros).
Accesoriile handmade au ele însele o aură de unicitate, uneori de tradiţional.
Bijuteriile handmade, naturale, vor fi foarte la modă în 2012. Cele din metal prelucrat, pictate multicolor sau cele cu perle vor fi foarte căutate.
Bijuterii antice (antichizate) sau clasice

Bijuteriile vechi nu-i neapărat să aibă sute de ani, ci trebuie să aibă un aer de vechi care arată foarte bine şi le face foarte atractive.  De asemenea, bijuteriile clasice sunt un gen foarte apreciat. Cercei clasici, pandantive, braţări, inele, coliere şi braţări de picior arată bine şi sunt trendy. Aşadar, bijuteriile clasice şi cele vechi vot fi in pe parcursul anului 2012.

Flora şi fauna

Folosind natura ca sursş de inspiraţie vom crea bijuterii moderne şi atractive. Motivele florale şi animale vor fi in vogş.
Culori puternice, strălucitoare

Culoare + strălucire – iată combinaţia ideală pentru 2012. O bijuterie foarte colorată sau strălucitoare (sau amândouă) poate scoate din anonimat absolut orice ţinută, dacă este combinată cu gust, inspiraţie sau curaj.


 

Indrazneţ, masiv

Asta ne sună foarte cunoscut din sezonul trecut. Hehe, se pare că îndrazneala nu se demodează niciodata. Faptul că se pastrează şi în acest sezon anumite tendinţe mă duce cu gândul la două lucruri:
  • se menţine măcar un fir comun între sezoane, ceea ce e reconfortant
  • se face tranziţia spre ceva nou, dar nu fulgerător, ci încet, chiar dacă “moda se grabeşte”.Asadar se mentin inelele masive, colierele sau pandantivele idraznete, pentru ca arata atat de fabulos. Vor fi foarte la moda colierele tip choker, au fost foarte prezente pe catwalk.

Tonurile de albastru

Turcoaz, bleumarin, aquamarin, albastru închis sau azuriu sunt nuanţele de albastru de bază, puternice, vii. Să nu uitam, însă, de verde şi de purpuriu, care sunt la fel de trendy şi de efect.


Crucifixele

Nu au reguli anume: pot fi mari, mici, luxoase, colorate, simple sau stilish. Şi ele au fost foarte prezente în defilările de moda.

Pietre şi cristale mari

Ambele vor fi la mare căutare în 2012, depinde doar de gusturi.  Este vorba despre pietrele semipreţioase şi cristale de toate felurile şi culorile.

Perle şi mărgele

O predicţie pentru moda anului 2012 care ne încantă. Sunt folosite în brăţări, broşe, brăţări de picior, pandantive, coliere, cercei etc. Prezenţa lor în bijuterii dă o notă aparte, dar încântătoare şi stylish bijuteriilor.

Din punct de vedere cromatic, din nou vă oferim cele 10 culori propuse de compania Pantone pentru primăvara lui 2012:
* Toate bijuteriile prezentate în acest articol au fost confecţionate manual de membrii CDB’S.
*Accesorii, mărgele şi furnituri pentru realizarea bijuteriilor trendy găsiti în magazinul online:

Un articol scris de KeziMade.

1 comment:

  1. Superb articolul, l-am citit cu placere si interes.

    Multumesc :)

    ReplyDelete

Any comments? Please do!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...